Altan/Terrass

Byggnation/Renovering av
altan/terrass
Vi hjälper dig.

Att han en altan på sommarhalvåret är något som många av oss drömmer om. Att kunna njuta av värmen på sin egen tomt och ha en bra plats att t.ex grilla och umgås med vänner och bekanta.

Vad ska man tänka på och vad kostar det?
Läs mer om vårt arbete, samt tips och råd gällande hela processen.

Vad kostar det att bygga altan?

Totalpriset för en altan beror på många faktorer. Några exempel kan vara:

  • Val av trall.
  • Krävs det markarbete för att förhindra växtlighet under altanen.
  • Förankring i mark. Det finns många variabler som påverkar slutpriset, dock kan man alltid boka ett möte med oss så kan vi komma ut med en offert på just er altan.

Placering av altanen

När du planerar vart du skall placera din altan är det viktigt att ni tänker på hur ni tänkt nyttja den. Saker som kan vara bra att ta i beaktande kan vara sånt som vart solen står och hur mycket insikt man har från grannarna.

Det är även vanligt att använda altanen som grillplats, och då kan det vara bekvämt att ha den i nära anslutning till köket.

Bygglov och Rot-avdrag

Tänk på att altaner kan kräva bygglov beroende på dess utförande. En vanligt altandäck i marknivå kräver oftast inte bygglov. Enligt Boverket finns det inga exakta mått för när en altan kräver bygglov, varken när det gäller storlek eller höjd över marken.

Om du planerar att bygga en altan ovan marknivå är det därför viktigt att du kontaktar byggnadsnämnden i din kommun innan du börjar bygga. Du måste även ansöka om bygglov om altanen eller trädäcket ska ha ett plank som totalt sett blir över 1,8 meter över marken. Trappor ska förses med räcke om de har fler än tre trappsteg.

En altan som är sammanbyggd med bostadshuset ger skattereduktion enligt ROT-avdragsreglerna. Du får även göra rotavdrag på arbetskostnaden om du anlitar ett företag som rengör din altan.

Länken tar dig vidare till Boverkets hemsida och öppnas i ny flik.

Låt oss hjälpa dig!

Få en kostnadsfri offert

Vi hjälper människor

Vi hjälper dig med bygglov.
Vi tar dig igenom hela projektet.
Vi håller öppen kommunikation.

Kontakt

Följ oss